בית פרטי 5 חדרים בשבי ציון

גודל הנכס

130 מ"ר

סגנון העיצוב

,

מיקום

סוג הפרוייקט

על הפרוייקט

הבית הסופר פרקטי הזה מוצג לפניכם הודות לשינוי מחשבתי תכנוני קטן שעשה את כל ההבדל , על פניו נקודת ההתחלה שלו הייתה מצוינת ,בית חדש בן 5 שנים עם מטבח חדש יחסית ומקלחות מטופלות ..מה כבר יש לעשות בו?!
בפניה הראשונה שלהם אליי נתבקשתי ליצר תשתית ריהוט הולמת , הפריעה להם הקרבה בין המטבח לפינת האוכל ובכלל העמדת החלל הציבורי של הבית.
מיד כשקיבלתי את התמונות של הבית הודעתי נחרצות שהמצב הקיים מחייב מחשבה תכנונית מחודשת . לא נעימה תחושת ה"מסדרון" שנוצרת בסידור הפונקציות בחלל נכנסים ישר למטבח דרכו עוברים על פני פינת האוכל ובסוף החלל ממוקם הסלון
האתגר היה לייצר תכנון שמכבד את הקיים ולא מכניס את הלקוחות להרפתקה תקציבית מיותרת היות והבית חדש.
תחילה פרטתי את כל האפשרויות התכנוניות המתאפשרות במידה ומשאירים את המטבח הקיים
ואז שלפתי אותו… את השפן מהכובע ! טרפתי את הקלפים (כמו שאני אוהבת)
והצעתי:
1. לבטל את שרותי האורחים ולספח את שטחם לחלל המטבח (בבית יש עוד 3 אסלות נוספות)
2. להעביר את הכניסה לבית לחזית הרוחבית שלו ,מה שאפשר לי לתכנן מטבח רחב ידיים ,למקם את פינת האוכל בצורה הולמת ומרשימה במרכזו, ולאפשר ייחוד ובידול בין שתי הפונקציות סלון ומטבח.
3. לשנות את כיוון היציאה לגינה מהסלון. היות וכל החלונות בבית היו חדשים בחרנו להישאר עם הקיים ורק להחליף מיקומים בין צמד החלונות הבודדים לבין חלון היציאה לגינה מה שאפשר לי לצאת לגינה מהצד המוצל שלה ולמקם את מערך הישיבה עם הגב לצמד החלונות .
השינויים האלה עשו את כל ההבדל המוצג כאן לפניכם והם חד משמעית מבהירים את הנחיצות בפעולות תכנון נכונות לפני בניה .
הבית משלב בתוכו מספר סגנונות כמו שאני אוהבת ועדיין נראה שכולם חברים
המטבח נבחר במטבחי רגבה ונבנה על מבנה "ר" הכולל ארונות גבוהים ולשון שיש ארוכה המהווה את עמדת העבודה בו , בפינתו הימנית קבעתי ארון ויטרינה המכיל את פינת הקפה ואת מגירות הדואר מפתחות בכניסה לבית.
ובמרכזו- התכשיט!
פינת אוכל בגמר אלון מושחר עטופה במערך כיסאות עץ אלון מושחר מרופדים בבד קטיפה ירוקה וחתומים ב"כובע" מנורת המתכת היפיפייה שנבחרה לחתום את האירוע.
הצורך בעמדת לימודים ועבודה בחלל המרכזי יצר אתגר נוסף , לא רציתי לייצר פינת עבודה חשופה וגלויה , שבנינו רוב הזמן לא מתוקתקת את זה כולנו יודעים, בחרתי לתכנן את "הקובייה", מי שעוקב אחרי עבודותיי יודע שאני אוהבת לייצר ריהוט חכם , כזה שכולל בו שימוש למספר פונקציות בו זמנית .
כדי לשוות לפינת הבית מראה קובייתי , בחרתי לחפות את קיר הטלויזיה בלוחות פורניר עץ אלון ולייצר נישה למסך החדש וכן מזנון מרחף, ובפאה המסתובבת של המונומנט הזה תכננתי פינת עבודה נסתרת (מאחורי מערך דלתות גרמושקה) מלאה באחסון ,כמו שאני אוהבת , שבכל עת ניתן לפתוח ולסגור אותה , הרחבתי את הכניסה לחלל המסדרון כך שגם כאשר העמדה פתוחה לשימוש עדיין יש לי מעבר רחב מאוד בכניסה לחדרים .לאחר מחשבה הוחלט לשנות גם את חדרי הרחצה , הם לא אהבו את חומרי הגמר בהם, חדר הרחצה של הילדים היה חלל גבוה מאוד וקר , ההחלטה הייתה לייצר סצנה נקייה ומאווררת שמאפשרת מרחב שימוש ומענה לכל הצרכים וגם כאן לפניכם התוצאה

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

הסטודיו פועל משנת 2008 ומתמחה בתכנון פנים ועיצוב של דירות ובתים פרטיים,תכנון אדריכלי לבתים פרטיים ,תכנון ועיצוב משרדים וחללים מסחריים.

המשרד מנהל פרויקטים בשיטת ה total design משלב הגדרת הקונספט העיצובי דרך הכנת תוכניות ההעמדה ועד לתכניות עבודה מפורטות, כתבי כמויות, תכנון רהיטים בהתאמה אישית,בחירת חומרים והלבשת החלל עד לקבלת המראה המושלם.

הסטודיו מתאפיין בתכנון מדוייק מודרני ונקי הנותן מענה פרקטי ועיצובי כאחד העומד במבחן הזמן, התהליך מתבצע בשיתוף פעולה מלא עם לקוחותיי, מתוך אמונה שכל חלל אמור לשרת נאמנה את השוהים בו.

ברבות השנים הקפדתי להתנסות בסגנונות שונים ודרך כך גיבשתי את תביעת האצבע הייחודית לי באופן בו כל סגנון מקבל את הפרשנות שלי ונראה כאילו נולד מחדש זאת דרך שימוש בחומרים ובחירת מינונים נכונים להם.

קרא עוד

קרא פחות

דברו עם המעצב/ת

liraz.bdesign@gmail.com