פנטהאוז 5 חדרים בחיפה

צילום: שירן כרמל

גודל הנכס

140 מ"ר

סגנון העיצוב

,

מיקום

סוג הפרוייקט

על הפרוייקט

שימוש במחיצות זכוכית גלים להגברת כניסת האור הטבעי תוך שמירה על פרטיות ,תכנון רהיט דו כיווני כלבבי , הלבשה אקלקטית מתוחכמת כל אלה הם חלק קטן מהפרויקט המופלא הזה על ההר בחיפה

יחד רקמנו כל פרט ופרט בבית ,ללקוחות שמדברים ונושמים עיצוב כמוני ומבינים את חשיבות הפרטים הקטנים , חדר רחצה הורים מוכיח את התעוזה שלהם

בזכות הריגוש העיצובי שחווינו יחד  הלכנו ללא פחות משלוש חברות קרמיקה כדי למצוא את הרצפה המיוחלת וזו דוגמא אחת המשקפת כל שלב בתהליך ההלבשה של הדירה.

בסופו של דבר הדירה  מלכדת תחתיה שלושה סגנונות

סקנדינבי ,אקלקטי ומודרני , ונוגעת בכל אחד מהם ברכות עדינה .

יצאנו לדרך עם  שלוש מטרות עיקריות :

1.הגדלת כמות האור הטבעי בקומת הכניסה

2.טיפול במדרגות המובילות לקומת הגלריה

3.הרחבת שטח הגלריה כך שתוכל לכלול פינת עבודה .

והשגנו את כולן ויותר!

את המטבח הצעיר יחסית החלטנו להשאיר ולשדרג ע"י החלפת משטח העבודה וחיפוי הקיר לקוריאן ,החלפת ידיות,צביעת הסוקל ותכנון דלפק אכילה חדש.

הרחבתי את שטח הסלון וקישרתי אותו עם שטח המרפסת ע"י קביעת ויטרינה רחבה ואל מולה ספריית מתכת שבמרכזה מסך הטלויזיה שיודע להסתובב על ציר ולשרת את חלל הסלון והמרפסת  כאחד

מי שעוקב אחריי יודע שאני נוטה לתכנן לא מעט פריטים דו שימושיים כמו זה.

הרחבתי את הגלריה בקומה השניה כך שתכלול בתוכה את פינת העבודה של בעלי הבית , את המעקה הבנוי בקומת הגלריה הורדתי והחלפתי במעקה רשת במטרה לאוורר את החלל ולהכניס לתוכו אור טבעי מהקומה התחתונה וכן לאפשר למי שיושב בקומת הגלריה להיות בקשר עין תמידי עם הקומה התחתונה .

הדירה קיבלה חלוקת איזורים חדשה , במצב הקיים של הדירה הקומה השניה-קומת הגלריה שהיתה מחולקת לשלושה מפלסים כללה את חדרי השינה של ההורים והילדים וכן חדר רחצה גדול מאוד.

החדרים היו צפופים ולא מוארים ,את מרבית האור הטבעי בקומה קיבל חדר הרחצה .

כמות האור ששטפה את הקומה כשהורדנו את הקירות היתה מפתיעה ונעימה והביאה לחשיבה מחודשת של חלוקת הקומה והחלפה בין חדר הארונות לחדר השינה – מתנה גדולה שקיבלנו בדרך שהודות לה נרקמה הסצנה המופלאה הזו של קומת ההורים – חלום אמיתי!

התכנון הביא לחלל סופר מרתק ומפנק , יחידת הורים ,חלל שהייה פרטי ונעים רק להם!

בעלייה לקומת הגלריה מיקמתי את פינת העבודה ופינת ישיבה לקריאה ולצפייה בטלויזיה ,ספריית הקיר החדשה בקומה נקבעה במקום הכניסה הישנה לחדר שינה הורים.

שלוש מדרגות נוספות מובילות אותנו לחדר השינה אליו נכנסים דרך מחיצת זכוכית ,גם היא נקבעה במטרה ליהנות משטיפת האור הטבעי בקומה.

איחדתי בין מפלס חדר הרחצה הקודם לחדר השינה הנוכחי ושיניתי את מיקומן של המדרגות המובילות אל חדר הארונות החדשהקומה תוכננה כחלל שרשרת שהמעבר בין חלל לחלל מתבצע דרך מחיצות זכוכית , מפינת הגלריה- אל חדר השינה – ממנו אל חדר הרחצה המפנק ובקצהו חדר הארונות שהכפיל את תכולתו .החלוקה החדשה בעצם יצרה סדר תכנוני חדש וחלוקת איזורים ברורה בבית בין חללי שהייה משותפים לפרטיים מעתה לכל ילד יש את חדר השינה הפרטי שלו , חדר הרחצה בקומת הכניסה חזר להיות פעיל עבור ילדי הבית וכל הקומה העליונה משמשת איזור מפלט להורים

– מי מאיתנו לא היה  רוצה אי שפיות שכזה ?!-

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

הסטודיו פועל משנת 2008 ומתמחה בתכנון פנים ועיצוב של דירות ובתים פרטיים,תכנון אדריכלי לבתים פרטיים ,תכנון ועיצוב משרדים וחללים מסחריים.

המשרד מנהל פרויקטים בשיטת ה total design משלב הגדרת הקונספט העיצובי דרך הכנת תוכניות ההעמדה ועד לתכניות עבודה מפורטות, כתבי כמויות, תכנון רהיטים בהתאמה אישית,בחירת חומרים והלבשת החלל עד לקבלת המראה המושלם.

הסטודיו מתאפיין בתכנון מדוייק מודרני ונקי הנותן מענה פרקטי ועיצובי כאחד העומד במבחן הזמן, התהליך מתבצע בשיתוף פעולה מלא עם לקוחותיי, מתוך אמונה שכל חלל אמור לשרת נאמנה את השוהים בו.

ברבות השנים הקפדתי להתנסות בסגנונות שונים ודרך כך גיבשתי את תביעת האצבע הייחודית לי באופן בו כל סגנון מקבל את הפרשנות שלי ונראה כאילו נולד מחדש זאת דרך שימוש בחומרים ובחירת מינונים נכונים להם.

קרא עוד

קרא פחות

דברו עם המעצב/ת

liraz.bdesign@gmail.com