דירה 4 חדרים ביפו

צילום: גדעון לוין

גודל הנכס

110 מ"ר

סגנון העיצוב

מיקום

על הפרוייקט

בפעם הראשונה שהגענו לדירה הזו ביפו, גילינו דירה נטושה, חשוכה, שעמדה ריקה למעלה מ 70 שנה. דירה ללא רצפות, ללא חלונות, דלתות ברזל ישנות בפתחים, קירות סדוקים. דירה חשוכה שהאור נכנס אליה רק מכיוון אחד. המבט נמשך אל התקרות הגבוהות – כ 5 מטר גובהן.
יונים התעופפו בה ועשו להן בית במקום….
לפרויקט הזה הגעתי כבוגרת סטודיו b6, לאחר סיום הלימודים בהצטיינות. וביצעתי אותו יחד עם רוני דביר שותפתי לפרוייקט.

בעלי הדירה, היו יזמים שביקשו מאיתנו למקסם את שטח הדירה וליצור דירה מודרנית ומיוחדת.
האתגרים היו חלקם בפן הקונסטרוקטיבי ושימור הבית הישן וחלקם בפן העיצובי.
כדי להגדיל ולמקסם את שטח הדירה החלטנו לנצל את גובה התקרה ולייצר גלריה בחלל המרכזי של הדירה. כך הוספנו מעין חדר שינה/אירוח שמשקיף על חלל הבית מלמעלה.
בנוסף, פתחנו את גג הרעפים ויצרנו קומה נוספת שלמה עבור חדר שינה ראשי עם מרפסת.
כך הפכה הדירה מ 70 מ"ר ל 110 מ"ר.
איך מכניסים אור לדירה שיש בה רק כיוון אוויר אחד?? הגענו למסקנה שהדרך העיקרית חייבת להגיע והחלטנו לפתוח חלון ארוך בגג וגשר זכוכית ברצפת הקומה העליונה (שהיא בעצם התקרה של המטבח בקומה התחתונה) וכך לתת לאור לשטוף את החלק האחורי של הדירה ולרדת על קיר המטבח מלמעלה עד למטה.
כשבאים לתכנן דירה ביפו העתיקה, ברור שיש רצון לשמר מוטיבים אדריכליים ועיצוביים המאפיינים דירות כאלה ומצד שני, היה לנו רצון ליצור חלל מגורים מודרני, צבעוני, רענן ופונקציונאלי .
ההחלטה היתה לשמר ולשחזר את מאפייני הבסיס של דלתות, חלונות, קשת מעל הדלת וקיר אבן אחד גדול בסלון. כל אלה מיד נותנים את תחושת השייכות למקום ואת ההקשר ההיסטורי.
על הבסיס הזה המשכנו בכיוון מודרני . יצרנו חלל אחד פתוח וזורם, ללא שימוש בקירות לחלוקות, שילבנו חומרים כמו רצפת בטון, גרם מדרגות מברזל, קירות זכוכית וחפויי עץ.
ההחלטה לבנות את גרם המדרגות במרכז החלל היתה מתוך מחשבה ורצון להשתמש באלמנט המיוחד הזה גם לחלוקת החלל – הפרדה בין הסלון לחדר העבודה ובנוסף, גרם המדרגות יוצר משהו דרמטי ומסקרן בדירה והנוכחות שלו משפיעה מאד על כל החללים בבית.
בבחירת הצבעים החלטנו ללכת על הקיר הצהוב הגדול שמטפס מעלה מהכניסה אל קומת הגג. הצהוב נבחר כצבע שמכניס הרבה אור, מוטיב של שמש בדירה. צבע האקווה בתקרת חדר העבודה שהיא גם רצפת הגלריה, נבחר כצבע שמאפיין את יפו של פעם וגם הושפע מצבע החלנות בדירה שמעבר לרחוב ומצבע הים הסמוך לדירה.
לסיכום, מי שנכנס לדירה מרגיש מיד את השילוב של התקופות, הסגנונות, הצבעים והחומרים שיוצרים את האווירה וההרגשה המיוחדת שיש בה.

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

נעים מאוד, אני מיכל שטיינפלד, מעצבת פנים.
אני גרה עם משפחתי בכרכור, קרוב לאדמה, ויחד עם זאת יש בי חיבור וגעגוע תמידי גם לסביבה אורבנית. לכן כמחצית מהפרוייקטים שלי מתנהלים בעיר, וכמחצית באזורים כפריים. איזון מושלם
בחרתי בעיצוב פנים כקרירה שניה, כי הבנתי שעיצוב הפנים מקפל בתוכו את כל הדברים שמעניינים אותי – ראשית, האנשים שחיים בבית! הצרכים שלהם, הרצונות והחלומות, הפחדים והאתגרים.
ומצד שני אני אוהבת מאוד את שלבי החשיבה ופיצוח הפאזל של תכנון הבית. אני משקיעה שעות רבות ומחשבה בתכנון ומשלבת שרטוטים ובמקביל גם הדמיות בתלת מימד שעוזרות להפיח חיים בתכניות ולהמחיש ללקוחות את הבית שהולך ומתגבש. אני לא מתפשרת על שילוב של אסתטיקה עם הפן הפרקטי של תכנון מעולה שיתמוך ויכיל את כל הפונקציות בבית.
תהליך שיפוץ או בניה מורכב מאין ספור החלטות שצריך לקבל. התפקיד שלי הוא להוביל את המסע הזה בבטחון וברגישות, בדרכים יצירתיות ובראש פתוח, בדיאלוג עם הלקוחות ובו בזמן במקסימום מקצועיות.
אני מדמיינת את האנשים שיעברו לגור בבית מהלכים בתוכו, ניגשים למטבח להכין משהו לאכול, נכנסים למקלחת נעימה, הולכים לישון בראש שקט על כריות תפוחות ונעימות  זו הדרך שלי להתחבר ולהוביל את הפרוייקטים.
אני כאן כדי לעבור אתכם את התהליך המרגש והמאתגר הזה.

קרא עוד

קרא פחות

דברו עם המעצב/ת

michul1717@gmail.com