בית פרטי 5 חדרים בראש הנקרה

צילום: שירן כרמל

גודל הנכס

240 מ"ר

סגנון העיצוב

מיקום

סוג הפרוייקט

,

על הפרוייקט

היא התקשרה לפני שלוש שנים וסיפרה שהם בונים בראש הנקרה. הם היו בשלב ההיתר, עוד לא עלו על הקרקע. סיפרה שכרגע יש רק חול והוסיפה חול וים . מיד נדלקתי. ים- שאלתי? את תגורי מול הים? והיא ענתה בצהלה: קו ראשון למים! וכך התחיל הסיפור שלי ושלהם. הם זוג צעיר עם שני ילדים. הוא בן הקיבוץ.גרים כבר כמה שנים במקום קטן וחולמים על בית משלהם. הם ביקשו לתכנן את הבית עד לפרטים הכי קטנים. ביקשו את בית החלומות שלהם מול הים.ואני? אני נועה, או יותר נכון נועה של הים, ששומעת על תכנון של בית מול הים ומיד יודעת בכל נים ונים בתוכי שאני רוצה להיות חלק מזה.
והים היה שם וליווה אותנו כל הזמן.בהתחלה בצבעים.כבר בשיחות הראשונות דייקנו את סקאלת הצבעים של הפרויקט. עוד לפני שהסתכלנו על התכניות. עוד לפני שדיברנו על גודל הסלון ועל חדר השינה של הילדים.היה ברור שהכחול הזה, שנגלה מכל פינה חייב להיכנס גם פנימה אל תוך הבית.ואח"כ הים הגיע בתחושות.שאלתי אותם מה עוד הם רוצים שיקרה בבית הזה. היא מיד ענתה שהיא רוצה שזה יהיה כמו בית נופש, שמגיעים אליו ונרגעים, שהתחושה שבו תיתן הרגשה של משהו מלטף והרמוני שאתה לא יודע מה בדיוק קורה ומה מושך אותך אבל רק יודע שאתה רוצה להישאר..משם המשכנו לטפל בתכניות.הבית תוכנן ל 2 קומות. קומת הכניסה היא החלל הציבורי ובקומה התחתונה נמצאים החללים הפרטיים – החדרים. דיברנו הרבה על התנהלות בבית של שתי קומות , על הפונקציות שצריכות להיות למעלה/למטה כדי שלא כל הזמן ימצאו את עצמם עולים ויורדים במדרגות. אני רואה בתכנון נכון ערך עליון ונותנת לו המון מקום בתוך התהליך הזה. בעיני אם החלל יתוכנן בהתאם לצרכים ולרצונות של הדיירים שבו, אם נייצר בו את התחושה הנוחה של מקום שיכול להפוך להיות בית, הוא יוכל אחכ להתלבש בכל תלבושת שנבחר לו.
בחרנו את העיצוב הקלאסי, שיצר את ההרמוניה.עשינו שילובים של חומרים כמו רצפת השיש הבהירה שנבחרה לחלל הציבורי שתשדר את המראה הקלאסי היוקרתי בשילוב עם נגרות של עץ שתכניס את החמימות שביקשנו. תכננתי את המטבח בצורה 'ח' שמקיפה אי גדול ומרווח במרכזו.מטבח בצורה כזו יכול להתאפשר רק אם החלל מספיק גדול כדי שיהיה אפשר לנוע מסביב בנוחות. הצבע הוא גוון מוקה בהיר שנבחר בקפידה אחרי אינספור ניסיונות. פינת האוכל שנמצאת ליד המטבח עטופה בחלונות ובאור טבעי. החלטנו לשים שולחן עגול כדי להדגיש את הפינה.הסלון, שנמצא ליד,מרווח עד מאוד עם ספה גדולה ושזלון בגווני אבן בהירים ולידם 2 כורסאות בגוון כחול. על הקומה למטה כולה מונח פרקט ונותן חמימות נעימה. גולת הכותרת בקומה הזו היא סוויטת ההורים אותה תכננתי בקפידה עם חדר ארונות מפנק מיטה ענקית ופינת ישיבה נעימה.משם נכנסים אל חדר הרחצה של ההורים שקיבל תלבושת אמיצה בגוונים של שחור/לבן/עץ עם רצפה משגעת שמשלימה את הצבעים .גם בחדר רחצה של הילדים לא חסתי על הרצף… הריצוף כינורות המושלם בשילוב בריקים לבנים וארון כיור עם משטח העץ, עושים את העבודה בצורה מושלמת.

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

נועה גרייזמן, הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים, בוגרת ביה"ס להנדסאים, אוניברסיטת ת"א.
אני עוסקת באדריכלות ועיצוב פנים משנת 2007., משרדי נמצא בגושן 84 בקריית מוצקין.

גישת התכנון שלי היא קודם כל להבין מי עומד מולי, לדבר איתו חלומות רצונות וצרכים, להקשיב למילים שנאמרת וגם לאלה שלא.. זוהי נקודת ההתחלה האמצע והסו ף. לאורך כל הדרך תעודת הזהות שהרכבנו תלווה אותי ותכוון אותי להחלטות שנכונות עבורם. אני מלווה פרוייקטים משלב התכנון וקבלת היתרים (במידת הצורך) דרך עיצוב הפנים שכולל את בחירת החומרים ועד לשלב הלבשת הבית. אני מייצרת בתים שמותאמים ותואמים את האנשים שחיים בהם.

קרא עוד

קרא פחות

[reviews_area_plugin]

דברו עם המעצב/ת

noabarz@gmail.com
[reviews_area_plugin]