בית פרטי 5 חדרים בקיבוץ הזורע

צילום: עינת דקל

גודל הנכס

180 מ"ר

סגנון העיצוב

,

מיקום

על הפרוייקט

משפחה זוג + 3 וחתול
הבית הוא הרחבה בקיבות הזורע מבני הבתים אחיד כולל פתחים, מדרגות וממ"ד שאר חלקי הבית אפשרו תכנון פנים. הכניסה שלי נעשתה עוד משלב תכנון האדריכלי ועד שלב הלבשת הבית.
גודל הבית 180 מ"ר והוא כולל בקומת הכניסה סלון מטבח ,יחידת הורים , ממ"ד שירותי אורחים ואיזור שירות ובקומה העליונה 3 חדרי שינה , מקלחת ילדים ופינת משפחה.
הלקוחות ביקשו לעצמם בית מואר, צבעוני ומרווח. בנוסף ביקשו הרבה פתרונות אחסון מה שיעזור בשמירה על סדר הבית. . תוך כדי הכרות עם הלקוחות גיליתי אהבה לצבע, תעוזה ויציאה מהברור מאליו.
מיקום פינת האוכל הוא שהכתיב את שאר החלל. פינת האוכל נבחרה להיות במרכז המטבח מה שיצר חלל מרווח ופתוח יותר. בחרתי לייצר ארון אחסון ואיזור ישיבה כהמשך של המטבח וכפרט מפריד בין המטבח לסלון .פינת ישיבה זו עומדת בקשר עין עם המטבח והסלון והיא בולטת בצבע שלה ויוצרת חיבור מעניין עם שני חלקי הבית . מאפשרת ישיבה עם מחשב, ספר או טלפון נייד.
את המרחב שתוכנן במבואת המדרגות ניצלנו לתכנון ארונות אחסון וכן יצירת פינת עבודה שגם בצידה מקומות אחסון מוצנעים.
גווני הבית שנבחרו הם כחולים על גווניהם, מתכלת עד כחול עמוק, וצהובים. חומר עץ האלון הטבעי מלווה את הצבעים ומחבר בינהם. נראה זאת בידיות המטבח, מדרך המדרגות ומידוף בארונות המבואה. שילוב הצבעים שנבחר יצר חיבור מעניין ולא הכביד על החלל אלא השאיר אותו פתוח מואר והרמוני.
בחירת הריהוט נעשתה לאחר הבנה משותפת של התקציב והשימושיות. בחירת הספות, הכיסאות ופינת האוכל היו חייבים להיות קודם נוחים ואח"כ מתאימים עיצובית ולכן נבחרו יחד עם שני בני הזוג.
התאורה הותאמה וכיוונה ניתן עוד בעת הכנת תוכניות החשמל. חלק מפרטי הבית נרכשו און ליין עם הכוונה שלי לאתרים והסכמה משותפת.
בבית נמצאים פריטים משפחתיים שניתנו מתנה מהסבים כגון פסל , קופסת תפירה ישנה,
וגם להם נמצא מקום.
את המראה בכניסה מצאתי בחנות יד שניה, ראיתי את ההתאמה למיקום הספציפי את הייחוד שלה, התקשרתי לאישור לרכישה והלקוחות אישרו.
נגרות האומן – דלתות אסם, חיפוי המדרגות ארונות האמבטיה וארונות הכניסה תוכננו מול צרכי אחסון ואילוצי בניה. בארונות האמבטיה תוכננו מגרות כביסה ובמקלחת הילדים תוכנן פיר כביסה.
בקומה העליונה נמצאים חדרי הילדים, חלל חדר משפחה ומקלחת ילדים. בגג הקומה קורות חשופים שתורמים לאווירה והעיצוב בבית.
רום המדרגות נבחר אף הוא בגווני תכלת ועץ החביבים על דיירי הבית.

אתגרים בתהליך-
מיקום פינת האוכל- עזרתי ללקוחות להתנתק מהתכנון של פינת אוכל ואי במרכז מטבח. אילוצי המרחב הלא גדול הביאו אותי לכוון למיקום פינת אוכל במרכז המטבח ולאפשר חלל מרווח יותר באזור הציבורי.
האתגר היה לעזור ללקוחות לוותר על פונקציות שכיחות ולהבין את היתרונות והשימושיות שבראייה החדשה על האזור.
אתגר נוסף הוא יצירת פתרונות אחסון ותכנון באזור המדרגות.
כמעצבת לא רציתי להתפשר על ארון הכניסה והרהיט המחבר בין המטבח לסלון. שני פרטי נגרות אילו תוכננו בתשומת לב מדוייקת לצרכי האחסון וניתנה להם תשומת לב מיוחדת היות ומיקומם בבית מאוד בולט ומרכזי. ארון הכניסה הוא מקום לתליית המעילים , מגרת הנעליים ומגרת שירות המדמה מדף, ומראת כניסה.

טיפ-תכנון בית הוא תהליך שמזמן הכרות עם אנשים שונים, טעמים אחרים והשקפות עולם. חשוב להתחבר ולהבין את הצרכים וההתנהלות של הלקוחות ומהם לייצר חיבורים. לאורך תהליך העיצוב הסתובב לו חתול שחור של בעלי הבית ויצר קונטרסט מדליק עם הצבעוניות שבבית.

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

נעים מאוד, שמי אסנת קציר, מעצבת פנים משנת 2006 בוגרת לימודי עיצוב פנים בויצ"ו חיפה ולימודי נגישות הסביבה באונ' ת"א.
שנים רבות עסקתי בטיפול וניהול במערכות הבריאות עד שהחלטתי לפנות לטיפול מסוג אחר , והוא טיפול בצבע, בצורה ובחומר ולשלב אהבה נוספת והיא אהבה לאנשים ולסיפור שלהם.
אני אעזור לכם לתרגם חלומות למציאות  תוך הקשבה לצרכים לרצונות ולאורח החיים שלכם.  תהליך התכנון והעיצוב   מותאם אישית עם התחייבות לפונקצינאליות ושילוב פתרונות תכנוניים, יצירתיים ,ארגונומיים ומותאמים לתקציב.
אשמח להפוך את הקירות שלכם לבית!

קרא עוד

קרא פחות

[reviews_area_plugin]

דברו עם המעצב/ת

osnat.katzir@gmail.com
[reviews_area_plugin]