דירת קבלן 5 חדרים בצור יצחק

צילום: נדב פקט

גודל הנכס

135 מ"ר

סגנון העיצוב

,

מיקום

על הפרוייקט

דיירי הבית המוצג הינם זוג הורים בתחילת שנות הארבעים לחייהם עם שלושה ילדים קטנים.
הדירה שממוקמת בשכונה שקטה בישוב צור יצחק הסמוך לכפר סבא, נרכשה על הנייר בטרם הוקם הבניין ולכן התאפשר לעשות שינויים בקירות ובחשמל בעלות סבירה.
הדירה בעלת מבנה ריבועי מוצלח עם שלושה כיווני אוויר. בדירה ארבעה חדרי שינה בנוסף לסלון, מחסן, שני חדרי רחצה ומרפסת צרה המתפרסת לאורך שני צידי הסלון ומשקיפה לשצ"פ ירוק.
בתור התחלה ניגשתי לשלב התכנון בגישה של שמירה על הפונקציות המרכזיות במקומם המקורי.
ידעתי שלא אשנה את מיקום המטבח או החללים הרטובים שיגררו אותי להוצאה גדולה, לכן התמקדתי בשינויים נחוצים שלא דרשו השקעה מיותרת.
השינוי המבני הגדול ביותר בדירה נוצר בעזרת יצירת מבואת כניסה לדירה במקום מסדרון צר שהיה בתכנית האדריכלית המקורית של הקבלן. הדבר נותן תחושה מרווחת ומאירת פנים ברגע הכניסה, במקום ההצללה הקלאוסטרופובית שהייתה בתוכנית המקורית.
במבואה הצבתי שידת מגירות עתיקה ששופצה ונצבעה בצהוב חרדל. השידה משמשת לאחסון יומיומי של מפתחות, וכן כתוספת אחסון תומכת למטבח. (מפות ומגבות מטבח).
כדי להקפיץ את מראה החלל הציבורי שמשלב בתוכו את המטבח והסלון ללא הפרדת קירות ותוך שמירה על תקציב הדוק, נעשה שימוש בפסי צבע שעוטפים את קיר המבואה הישר מדלת הכניסה לבית וממשיכים לתוך חלל המסדרון שמוביל לחדרי הבית.
למעשה עטפתי את ליבת הבית שהינה חדר המדרגות של הבניין בפסי אורך. בכך ללא עלות משמעותית, התקבלה אשליה של המשכיות ששברה את רצף המסדרון הארוך ונותנת חיבור בין החלל הציבורי לפרטי.
הטאץ' הסופי התקבל בעזרת משחק של הנמכות גבס עדינות למיזוג האוויר, עם ניתוק לתאורה במקביל לקיר הפסים.
הנמכת הגבס שנצבעה בגוון ארונות המטבח, תוחמת ומגדירה את המבואה לדירה ביחס לחלל הציבורי. היא עוטפת ומאחדת את ארונות המטבח העליונים, וממשיכה לכיוון הסלון, שם יורדת ההנמכה במקביל לקיר הסלון ומכילה בתוכה ספריית בילי קלאסית של איקאה. כך במחיר שולי מתקבל פרט שמקפיץ משמעותית את החלל.
לצורך יצירת תחימת שטחים והפרדת רשויות בין המטבח לסלון, ומבלי להשתמש בקיר נמוך שהפריד במקור בין המטבח לסלון, הוצב אי. בסלון נפרש שטיח בעל צורות גיאומטריות שנותן אף הוא תחושה של הפרדה בין האזורים.
להשלמת המראה הכללי וזריקת צבע, נעשה שימוש בתוספת של כריות צבעוניות שמשלימות את האווירה ומשתלבות בצורה מושלמת במראה הכללי ונותנות חיות ועניין.
עלויות משמעותיות בשדרוג המטבח נחסכו ע"י השארת בסיס מטבח הקבלן המקורי ושדרוגו בצורה יצירתית מתוך הקיים.
בעזרת נגר, דלתות החזיתות המקוריות הופשטו מכל הארונות של מטבח הקבלן ובמקומן, תוכננו מספר רב של מגירות שמכילות אחסון רב ונוח יותר ממדפים קבועים.
מעל משטח העבודה המרכזי הותקנו קלאפות בגריד סימטרי המכילות מקום רב לאחסון כמו כן התווספו יחידת בילט אין לתנור ואי העבודה שמגדיל משמעותית את אזור משטחי העבודה ומכיל גם הוא סטים כפולים של מגירות אחסון משני צדיו.
על מנת לנצל את החלל הציבורי בצורה טובה יותר הוחלט לאחד פונקציות של אזורי אכילה, וכך במקום שולחן אוכל שעומד רוב השבוע ללא שימוש ותופס שטח מחיה יקר, הוצב שולחן אוכל בהמשך לאי. השולחן שמורכב מרגל עתיקה ששופצה ונצבעה בשחור וממשטח בוצר עמיד שיוצר בהתאמה ע"י נגר, השולחן משמש כציר ההתכנסות המשפחתית. הילדים משחקים עליו, עושים יצירות, וכמובן שמשמש לאכילה יומיומית משותפת לכל בני הבית.
כשצריך לארח, מזיזים את השולחן לכיוון המבואה הרחבה ומגדילים אותו כך שיוכל להכיל כמות סועדים משמעותית, בלי לפלוש לשטח הסלון.
משטח העבודה המקורי נבחר בשחור מתוך האופציות שעמדו בפני מהמבחר המצומצם של הקבלן, ללא שדרוג כספי.
ביצעתי הפרדה בצבעים של ארונות המטבח התחתונים מול הקלאפות העליונות שנבחרו בצבע בהיר בכדי לפתוח את המרחב.
ארונות המטבח העליונים הועברו לחדר הילדים, הדלתות הוסרו ובוצע בהם שימוש לאחסון צעצועים.
אריחי המטבח נבחרו גם הם בצהוב חרדל שמתכתב עם שידת הכניסה. שילוב הצבעים של ארונות המטבח האפורים, המתמזגים עם משיכת פסי הצבע בצבעי אפור-נס קפה המגיעים מהמבואה, יחד עם הצהוב הנועז, ומשטח העבודה השחור-יוצרים תחושה ממגנטת שקשה להסיר ממנה את העיניים.
באמבטיות הושארו האריחים הסטנדרטיים של הקבלן. ספק האריחים (נגב) נתן לי ללא תוספת עלות – את האופציה להשתמש בצבעים נוספים מהסדרה הבסיסית, ובכך הוקפץ המראה ללא השקעה כספית.
חדר השינה המרכזי של ההורים ממוקם בסמוך לחלק הציבורי של הבית.
בכדי לייצר פרספקטיבה מעניינת מכיוון מבואת הכניסה ועל מנת להסתיר את דופן ארון הקיר, תחמתי את ארון הבגדים הגדול בנישת גבס עם מדפים בגוון הארון שמשמשים כספרייה. כך הוקפץ המראה מכיוון מבואת הכניסה.
מכיוון שמקלחת ההורים קומפקטית ונטולת חלון, ויתרתי מראש על הקיר שהפריד בינה לחדר השינה. במקומו הותקן קיר זכוכית שקוף בתחתיתו ובחלקו העליון. קיר הזכוכית מכניס אור טבעי ונותן תחושה מרווחת להפליא בחלל חדר המקלחת.
אז נכון שאפשר לגור בדירת קבלן גם בלי לשנות דבר אבל עבורי זו לא אופציה לחיות בחלל נטול אישיות. בהשקעה יחסית לא גדולה, תכנון נכון משדרג משמעותית את החיים.

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

אנחנו סטודיו מקצועי לתכנון ועיצוב פנים.
אנו מעניקים ליווי אישי וצמוד החל משלב החלומות דרך תכנון מדויק של החללים, עיצוב רהיטים בהתאמה אישית ועד הלבשת הבית בטקסטיל ודקורציה.
אני מביא אתי ניסיון וידע רב בפרטים, בהתייחסות למרכיבים אנושיים שהופכים חלל לפונקציונאלי וכזה שמעניק תועלת עבור הדיירים החיים בו.
העבודה נעשית לפי שיטה מובנית ומסודרת של תהליך עבודה. הלקוח הוא שותף מלא. אין חוסר וודאות ואין בלבול. הבית צריך לשרת את מי שגר בו ולכן כל תהליך התכנון והעיצוב, מבוסס על הלקוח, על הרצונות והצרכים שלו, על ההרגלים היומיומיים ועל האופי שלו.
בניגוד למקובל בתחום, שיטת התכנון שלנו מבוססת על הדמיות תלת-מימד ולא רק על תכניות דו-ממדיות כך שתקבלו תחושה של החלל בתצורתו הסופית כבר בשלב התחלתי של התכנון.
תנו לי לקחת אתכם יד ביד. אתם שחולמים על בית. נבטיח לכם שהדרך תהפוך למהנה.
מי אני:
טוביה פנפיל, נשוי ואב לשלושה, חי ונושם עיצוב.
הזיקה כלפי בניה ועיצוב חללים התחילה אצלי בגיל ילדות כשהורי תכננו ובנו בית בליווי אדריכל ומעצב, אז טעמתי לראשונה מהתהליך שבתור ילד ריתק אותי.
את חיי המקצועיים התחלתי בעולם ההי-טק שם רכשתי כלים מקצועיים שמשמשים אותי בעבודתי עד היום. לאחר כעשור ועם הולדת בני הבכור גמלה בליבי החלטה להגשים את עצמי ולעשות שינוי לתחום העיצוב שתמיד ריחף אצלי ברקע. מה שהוביל אותי ללימודי עיצוב הפנים ולהקמת משרד עצמאי זה שתים עשרה שנה.

קרא עוד

קרא פחות