בית פרטי 5 חדרים בלכיש

צילום: מאיה אבגר

גודל הנכס

180 מ"ר

סגנון העיצוב

,

מיקום

על הפרוייקט

מטרת השיפוץ הייתה להאיר את הבית ולהרגיש את הטבע גם כשנמצאים בתוכו. בני הזוג הרגישו שהעיצוב המקורי מיושן עבורם, ורצו לעדכן אותו ולהעניק לו מראה משפחתי ונקי יחסית, תוך שמירה על מונוכרומטיות.
השיפוץ כלל שינוי פתחי הסלון מחלונות צרים לוויטרינה רחבה, תוף יישור הקווים האלכסוניים וריבוע החלל. חדרי הרחצה עברו שיפוץ שכלל שינוי פתחי חלונות, החלפת אינסטלציה ומיקומי כלים סניטריים, החלפת דלתות, החלפת חזיתות נגרות בכל ארונות הבגדים, וחיפוי הבית בפרקט מעץ אלון.
מעטפת הבית נצבעה בטיח בגוון בהיר, הכניסה אל הבית ושביל המדרגות רוצפו מחדש בגרניט פורצלן דמוי בטון, ומרבד הכניסה של דלת הכניסה רוצף באריחי פישבון דמוי בריקים.
גם היציאה אל הפרגולה שהפכה לרחבה ומאווררת רוצפה באריח פישבון דמוי בריקים אפרפר שמעניק ניגוד יפה לפרקט האלון.
במקור, הבית תוכנן עם חלונות צרים וויטרינה צרה ואלכסונית לגינה, שברנו את קיר החלונות עד לעמוד תמך ונפתחה ויטרינה מרשימה לכיוון החצר. הוויטרינה האלכסונית המקורית רובעה, וכך נוצר חלל סלון מרווח ופתוח. בחדר הרחצה של ההורים, נפתח חלון רחב יותר, שכן החלון הצר המקורי מנע כניסת אור טבעי ואוורור לחדר הרחצה. בחדר הרחצה הכללי, הדלת האחורית שהייתה כבדה ומגושמת, הוחלפה לדלת בלגית עם חלון.
ישות גבס שהיו בסלון ובפינת המשפחה הוסרו. פתח קיר בסלון שפנה למסדרון נסגר, וכך קיר הסלון הפך להיות בקו ישר ונקי. בחדר השינה, הוסרו קירות ונישות הגבס, ואדן החלונות הוחלף משיש לעץ בסגנון שאבי שיק מעודן יותר
כניסה לבית תוכנן ארון לאחסון תיקים, נעליים ושואב אבק אלחוטי. בפינת המשפחה היו נישות גבס פתוחות עם שולחן עבודה עמוס חפצים. במקומו תוכננה ספריה מראטן בצידו האחד של המסדרון עם מדפים ומגירות ושלושה מדפים מעוצבים, בצידו השני של המסדרון. שולבו בו שולחן עבודה לשני ילדים וספסל".
בחדר השינה, הוסרו נישות גבס, ובמקומם מוקמה שידה בעבודת נגרות בהתאמה אישית, ובה מוקמה הטלוויזיה ונוצרו לידה שטחי אחסון נוספים. הגינה האחורית נוצלה לטובת מחסן גדול.
בשל מגבלת תקציב, הוחלט להשאיר את שלד המטבח ,לצורך חידוש, חזיתות המטבח הוחלפו, ונוספו שינויים קוסמטיים ששיוו לו מראה חדיש יותר.
בין השאר, החלל שמעל לארונות המטבח המקוריים נסגר בקיר גבס, ובתוכו מוקמו פתחי מיזוג במראה תעשייתי. בין הארונות לגבס נוסף קרניז עדין.
צוקל המטבח הוחלף והותאם לחזיתות החדשות. תריס המטבח שהיה מיועד לאחסון מוצרי חשמל קטנים הוחלף ביחידה פתוחה עם גב מעץ אלון מחורץ, והפך לפינת קפה.
היחידות התלויות הוחלפו במדפים פתוחים. כמו כן, השיש, הכיור והברז הוחלפו.
שינוי העמדת הריהוט ופתיחת הקיר יצרו חלל מרווח ומזמין לאירוח
מאחר שבני-הזוג מרבים לארח, והמטבח שלהם פעיל יחסית, הוחלט לשנות את כל העמדת הריהוט בחלל הציבורי, במקור, הייתה ספה גדולה בצורה ריש שמוקמה על קיר החלונות הצרים, וכוורת שתחמה את אזור הסלון והפרידה אותו מהמטבח.
המטבח הרגיש קטן ומבודד משאר החלל הציבורי ולכן בחרנו להסיר את נישות המדפים, לסגור את הפתח שהוביל למסדרון. בקו, קיבלנו קיר טלוויזיה ארוך ונקי, ומולו מוקמה ספה מאורכת
כיוון שהוויטרינה הוגדלה, הוחלט למקם מולה כורסאות קלילות מקש, בכדי לא לפגוע בתחושת המרחב, ועל מנת לאפשר לטבע להיכנס יותר בתחושה אל הבית. שינוי העמדת הריהוט כללה מיקום של פינת אוכל גדולה יחסית (לעד 10 סועדים).
כניסה לבית מוקמו שירותי האורחים ומולם ארון כניסה במראה קורות עץ מאווררות בו מאוחסנים תיקים, נעליים ושואב אבק אלחוטי.
המטבח ממוקם משמאל לכניסה. צורתו המקורית (של האות ח') נשמרה. בהמשך למטבח פינת האוכל ומצד ימין הסלון שמתחבר אל יציאה לגינה.
מול פינת האוכל נמצא מסדרון רחב ידיים שהוסב לספריה ופינת עבודה משולבת ספסל. הסגנון מעט יותר תעשייתי ומאופיין בגופי תאורה שחורים ומגליל נייר ממוחזר התלוי על הקיר. בסוף המסדרון, אומנות עץ בהזמנה אישית.
בני-הזוג הדגישו שמקומות האחסון הרבים בבית, מאפשרים לשמור על הסדר בקלות רבה יותר. דבר נוסף, הוא תחושת המרחב שנוצרה בבית, שגרמה להם להרגיש שהם עברו לבית חדש, ולא לבית שרק עבר שיפוץ.

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

לירון אוטמזגין,בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ומתכנתת מחשבים בעברה, בעלת המותג "עדידה הלבשת בתים" עוסקת בעיצוב פנים, הלבשת הבית והום סטיילינג.

עדידה הלבשת בתים הוקמה כמחווה לבתי הגדולה עדי. כשנשאתי אותה ברחמי נפתח בפניי שער ליצירתיות, לעשייה ולתשוקה לעבודת ידיים. כיום אני מעצבת בתים, אוהבת להוביל אתכם יד ביד בדרך לבית חלומותיכם,  שואבת את הסיפוק שלי מכך שאני יוצרת עבורכם סביבה מעוצבת והרמונית, כזו שנעים לשהות בה.  אני מלווה בתהליכי בנייה, עבודה מול קבלים, יצירת קונספט עיצובי, תכנון מטבחים, חדרי רחצה, התאמת צבעים ובחירת חומרים,  עד לשלב העמדת רהיטים והלבשה בטקסטיל ואקססוריז מיוחדים שיתנו את הטאץ האחרון.

החללים אותם אני מעצבת מאופיינים בתחושת זרימה ובקווים עדינים של רוך וקלילות. בתהליך העיצוב וההום סטיילינג אני שמה דגש על פרקטיות תוך שמירה על עיצוב נקי, מוקפד והרמוני

אם אתם לפני שיפוץ, בניית בית או מרגישים שהבית שלכם זקוק לרענון, אתם מוזמנים לפנות אליי.

קרא עוד

קרא פחות

דברו עם המעצב/ת

lironho@gmail.com