דירה 3 חדרים בתל אביב

צילום: איתי בנית

גודל הנכס

75 מ"ר

סגנון העיצוב

,

מיקום

על הפרוייקט

הדירה: דירת 77 מ"ר במרכז תל אביב המיועדת לדירת נופש עבור משפחה שאוהבת לארח. ממוקמת בקומה ראשונה ובעלת שני כיווני אוויר. מצבה של הדירה לפני השיפוץ דרש חידוש התשתיות וחלוקה פנימית מחדש של החלל. בהתאם לכך, מלבד העמודים התומכים, הרסנו את כל הפנים וחילקנו מחדש את החלל בצורה ליניארית שיצרה מעין גריד ובו חלל ציבורי מרווח ושני חדרי שינה מאסטר. הגריד הפך לקונספט העיצובי של הפרויקט והוא ניכר בעיצוב חללי הבית, הריהוט, התאורה והסטיילינג. כל פרטי הריהוט, הנגרות, המסגרות והתאורה עוצבו על ידינו.

כבר בפגישה הראשונה עם הלקוחות הבנו שמבנה הדירה הארוך, הצר והחשוך מאתגר. לאורך כל הפרויקט נצמדנו לקונספט העיצובי ולדיוק בפרטים הקטנים. בגלל האילוצים ובגלל המבנה המאתגר, חללי הבית תוכננו בצורה מהודקת ומדויקת עד המילימטר האחרון.

שני אילוצים עמדו בפנינו בשלב התכנון. האחד, מבנה הדירה הוא סטריפ ארוך וחשוך. אורכה של הדירה הוא 19 מ׳ ורוחבה 3.70 מ׳ בלבד. השני, לדירה שני כיווני אוויר בלבד, כלל חלונות הדירה (מלבד ויטרינת הסלון) הממוקמים לאורך צדה הדרומי של הדירה. על מנת ליצור חללים מרווחים ומוארים מיקמנו את חללי הדירה הפרטיים בהתאם לחלונות הקיימים ובחרנו להשתמש בחומרים שיחדירו כמות אור מקסימלית. את שתי מרפסות השירות ביטלנו. את האחת הקצנו לטובת המטבח ואת השנייה לטובת יחידת מאסטר ההורים.

גובה התקרה הוא 2.75 מ׳, ועל מנת לתת תחושה של תקרה גבוהה ומראה נקי, יחידות מיזוג האוויר של כלל הדירה מוקמו בהנמכות תקרה בחדרי השינה והרחצה, כך שהתקרה בחללים הציבוריים נשארה בגובהה המקורי.

על מנת לתת תחושה של המשכיות וחלל רחב ומואר יותר, החלל הציבורי עוצב בגוונים מונוכרומטיים בהירים. רצפת הדירה חופתה כולה בשכבת מיקרוטופינג בגוון בטון בהיר. קירות החלל ופרטי הנגרות נצבעו בלבן.

הכניסה לדירה חוצה את הדירה לשניים. משמאל לכניסה נמצא החלל הציבורי ומימינה החללים הפרטיים.

המטבח: את משטח העבודה של המטבח מיקמנו בנישה שנוצרה באזור שבעבר שימש כמרפסת שירות. חשפנו את עמוד וקורת הבטון שתוחמים את אזור משטח העבודה. בניצב אליהם, ארונות גבוהים שבהם אוחסנו מקרר לבן ויוקרתי ושאר מוצרי החשמל של המטבח. בין משטח העבודה לארונות המטבח הגבוהים הנחנו שולחן עגול וארבעה כיסאות מתכת מינימליסטיים. בחרנו בשולחן עגול על מנת ליצור אינטראקציה נעימה בין הסובבים ולרכך את המבנה הריבועי של אזור המטבח.

הסלון: החלל הציבורי כולל את המטבח, הסלון ומרפסת השמש. החלל מונוכרומטי ולבן ברובו ולכן עיצבנו אלמנטים תלת ממדיים שייתנו ממד נוסף לחלל. לאורך קיר הסלון והמטבח עיצבנו ספרייה מינימליסטית מברזל לבן, שאורכה 8 מ׳ ועומקה 20 ס״מ, והצגנו בה ספרי עיצוב, מגזינים ויצירות אמנות כפי שמציגים אותם בגלריה. ממול לספרייה הדגשנו את חלון הסלון שממוקם בקיר הדרומי. תחמנו אותו במסגרת ברזל דקיקה לבנה בעומק 10 ס״מ בלבד ועליו הנחנו צמחייה ופרטי עיצוב שהוסיפו לחלל. גם את ספות הסלון בחרנו לעצב בעצמנו – שתי ספות מודולריות שניתן לשבת עליהן מכל צדדיהן ובנוסף, כשמצמידים אותן, נוצרת ספת מרבץ מפנקת לצפייה בטלוויזיה. הספות מאפשרות יצירת אינטראקציות רבות בין האנשים היושבים בסלון ובמטבח ומאפשרות אירוח לאנשים רבים. בין הספות הונחו שלושה שולחנות עגולים משיש וברזל בגוונים שונים. גם הם מודולריים וניתן לשנות את מיקומם בהתאם למיקום הספות בחלל.

מרפסת שמש: את מרפסת השמש תחמנו במסגרת עץ שחורה כחלק מהקונספט הגיאומטרי, ונוסף לכך, על הקיר הדרומי נבנה ספסל בטון שחולק לשניים ומשמש כמקום ישיבה ואדנית לצמחייה גבוהה.

המסדרון שמוביל לשני חדרי המאסטר בהיר ומואר. קירות המסדרון נצבעו לבן. קיר זכוכית אפור בהיר חוצץ בין המסדרון לחדר מאסטר ההורים ומאפשר החדרת אור רבה למסדרון. בקצה המסדרון דלת זכוכית שחורה גבוהה למאסטר האורחים. במסדרון נתלה גוף תאורה. כבל חשמל אדום שאליו מחוברות שתי נורות פחם נתלה במבנה גיאומטרי על קיר ותקרת המסדרון.

חדר ההורים מוקם במקום המטבח ומרפסת השירות שהייתה צמודה אליו במבנה המקורי של הדירה. חדר ההורים מינימליסטי ונצבע בכמה גוונים של אפור. קיר זכוכית אפור בהיר מפריד בית חדר השינה לבין המסדרון. תושבת המיטה מברזל שחור ומצדיה שני גופי תאורה השונים זה מזה, וכך גם השידות לצדי המיטה. מצדה האחד של המיטה שולחן עגול שחור ומינימליסטי, ומצדה השני שידה גיאומטרית שעוצבה במיוחד לחדר השינה. מתחת לחלון הגדול (בעבר הייתה שם מרפסת השירות הצמודה למטבח) עוצבה שידת מגירות לאחסון. ארון בגדים אפור מפריד בין אזור השינה לבין חדר הרחצה. חדר הרחצה עוצב כולו כגריד שחור לבן. אריחי קרמיקה לבנים, ברזים שחורים ופרטי מסגרות שעוצבו ויוצרו במיוחד לפרויקט. בחדר הרחצה מקלחת מפנקת עם ראש גשם שחור ושירותים. ביניהם, כיור קוריאן עגול מונח על גבי פרט מסגרות משולב עם זכוכית שחורה, המשתלבים בצורה מושלמת עם גריד הקרמיקה. מעל הכיור נתלה פרט מסגרות לאחסון מוצרי הטיפוח היומיומיים ומראה עגולה השוברת ומרככת את המראה הריבועי של החלל.

חדר מאסטר שני – הכניסה לחדר נעשית דרך דלת זכוכית שחורה בגובה התקרה שנמצאת בסוף המסדרון. בשונה ממאסטר ההורים, חדר השינה עוצב בגוונים בהירים. הקירות נצבעו בלבן. משני צדי מיטת הברזל נתלו שתי שידות גיאומטריות אפורות שעוצבו במיוחד. מעל שתי השידות תלויים שני גופי תאורה שחורים ארוכים על כבל חשמל אדום. חלל הרחצה הצמוד עוצב בגוונים מונוכרומטיים. קירות חלל הרחצה והשירותים חופו בטיח ערבה מינרלי בגוון אפור, כיור מלבני מקוריאן מונח על תושבת ברזל שחורה, ובמקלחת, ראש גשם מפנק וברזים שחורים. זכוכית לבנה מפרידה בין חלל הרחצה לאזור השינה. שליש מגובה הזכוכית נשאר שקוף על מנת לאפשר כניסת אור מרבית לאזור השינה כשמחיצת הזכוכית סגורה.

שירותי האורחים דרמטיים וכהים יותר משאר חללי הבית. קירות החלל נצבעו בגוון אפור כהה עם פיגמנט ירוק זית. הכיור והאסלה לבנים, הברזים וגוף התאורה שחורים. כיור עגול מקוריאן הונח על תושבת ברזל דקיקה שיוצרה במיוחד. צילינדר ארוך נתלה מהתקרה ואלומת אור עגולה ונעימה מאירה את הכיור העגול.

משמאל לכיור בסמיכות לאסלה תלוי מתקן מברזל שחור להנחת סבון הידיים, אחסון נייר הטואלט ומגבות ידיים קטנות. המתקן נתלה משמאל לכיור כך שהוא לא נראה מהחזית, והמראה הכללי של החלל נשאר נקי מאביזרים.

הפרויקט נעשה בשיתוף : יעל פרי

קרא עוד

קרא פחות

על המעצב\ת

קוראים לי דפנה (במלעיל) ואני מעצבת פנים. מאז שאני קטנה, טיילתי הרבה בעולם. מפגש של חומרים, עיצוב, אדריכלות תמיד משכו אותי, אז אימצתי הרבה לחיקי, חיקיתי סגנונות, העתקתי – כי כבר אי אפשר להמציא כלום…אבל כשנדרשתי לעשות את הבית שלי, חלל משלי, לעצמי, כרטיס הביקור שלי, פרוייקט הדגל בו אני הלקוחה של עצמי – שם הכל הסתחרר לי. פתאום הכל נראה לי רועש וככ זמני ובר חלוף.

התחלתי לחקור את המינימליזם פשוטו כמשמעו. לא יפני, לא סקנדינבי. מינימלי. בזמנים כמו שלנו, שיש את המושג FOMO והכל ככ רועש, ורשתות אופנה מתחילות לייצר ריהוט ואקססוריז לבית ומעודדות להחליף את הסטייל ארבע עונות בשנה, מבחינתי הבית צריך לשקף משהו יציב, להיות על זמני ונאמן לחומר ולכנות. כי כל השאר מתקלה ונהרס ברגע. משמעות של בית היא אחרת.. וכך צריך להתייחס אליו. פשטות זה כח מבחינתי, אי אפשר להישאר אדיש לזה, לתת מקום ונוכחות לדברים החשובים באמת.

אז זה התהליך שעוברים איתי, כשניגשים לעבוד איתי על הבית שלכם… אני "אפשיט" אתכם לבסיס שלכם, נשים את הרעש בצד, ונייצר חלל מדוייק ולא עמוס. שייתן לכם שקט, מקום מפלט, שנעים להיות בו, לארח בו, לקבל בו השראה… כמו שבית צריך להיות.

מינימליזם זה לא רק סגנון – אלא דרך חיים.

קרא עוד

קרא פחות

[reviews_area_plugin]

דברו עם המעצב/ת

Dafna.gy@gmail.com
[reviews_area_plugin]