העיצוב המינימליסטי הוא מהעיצובים המבוקשים ביותר כיום. כניסתו של סגנון העיצוב הנורדי־סקנדינבי לישראל העצימה את המגמה הזו, אך נדמה שכבר שנים זהו סגנון עיצוב מועדף על רבים כאן. הייחודיות, הקסם שמציע העיצוב הזה, נובעים ככל הנראה בעיקר מהאתגר שהוא מציב בפני הבוחרים בו: מצד אחד, לעצב במינימום הנדרש ולא להעמיס על החלל. מצד שני, להעניק לחלל בכל זאת מראה מלא סטייל ואופי, דווקא משום המינימליות שלו. בואו נראה איך זה קורה בפועל, בכל חלל וחלל בבית.
עיצוב מינימליסטי: הסלון
כדי להשיג מראה מינימליסטי בסלון, צריך לשמור על שני עקרונות מרכזיים: שימוש באור טבעי (עיקרון מרכזי בסגנון המינימליסטי), ובחירה בפריטי ריהוט רב־תכליתיים. השילוב בין שני אלו מאפשר, מצד אחד, שימוש במעט גופי תאורה אשר מעמיסים על החלל, ומצד שני צמצום של מספר הרהיטים בחלל – שהם הפריטים בעלי הנוכחות החזקה ביותר בסלון. לעיתים העיצוב המינימליסטי יסתפק בשני רהיטים בלבד – לדוגמה, ספה רחבה המתאימה לכל המשפחה, ומזנון טלוויזיה עם מקומות אחסון. וזהו. זה אולי נשמע מעט, אך זה יכול להיות הרבה מאוד.
מואר, נעים ומלא זוהר – הסלון המינימליסטי בעיצובה של אוסי כץ דגן
מינימליסטי וחמים במיוחד – הסלון המינימליסטי בעיצובה של עינת ארליך
ין ויאנג מחוללים בחלל – הסלון המינימליסטי בעיצובה של דפנה גרבינסקי
עיצוב מינימליסטי: המטבח
בכל הנוגע למטבח, העיצוב המינימליסטי מדגיש את הצבעים הבהירים והרכים (לבן במיוחד, אך גם גוונים שונים של אפור), ודוגל בקשת צבעים מצומצמת – שניים–שלושה צבעים לכל היותר במטבח כולו. עוד הוא מעודד שימוש בכמה שיותר מקומות אחסון, זאת כדי למנוע ריבוי חפצים על השיש או על משטח העבודה. אלמנט נפוץ מאוד במטבחים מינימליסטיים הוא הפרדה בין 'אזור' הארונות הנמוכים לבין 'אזור' הארונות הגבוהים, כדי שבכל צלע של החלל יהיה רק סוג אחד של ארונות ותישמר התחושה המאווררת, המינימליסטית, בכל כיוון שאליו נפנה את מבטנו.
גם שחור יכול להיות מינימלי – המטבח המינימליסטי בעיצובה של טל מאיו הלוי
שמים את הוורוד במרכז – המטבח המינימליסטי בעיצובה של כרמית גת בוצר
לבן נעים בקצה המסדרון – המטבח המינימליסטי בעיצובה של לילך מורבר
פסטורליה ומינימליזם גם יחד – המטבח המינימליסטי בעיצובה של עפרי דרור
עיצוב מינימליסטי: חדר השינה
העיצוב המינימליסטי בחדר השינה שם דגש מרכזי בפריט החשוב ביותר – ואולי היחיד שחשוב – בחדר השינה, והוא המיטה. הרעיון כאן הוא ליצור מקום להתרגעות ולמנוחה, ובחדר ההורים גם מקום לאינטימיות ולקרבה, שיהיה למעשה לב החדר ושהכול ייסוב סביבו. כך, המיטה עצמה תזכה להשקעה נרחבת ולתשומת לב רבה; היא תהיה גדולה מאוד, עם נוכחות ואלגנטיות מורגשת היטב, וכל פריט בחלל 'ידבר' איתה ועם הסגנון שלה בדרך כזו או אחרת. במקרים רבים, כפי שתראו מייד, חדר השינה המינימליסטי יכלול גם צביעה מיוחדת של אחד הקירות, לרוב כרקע למיטה עצמה, כדי להעצים עוד יותר את מקומה ואת מעמדה בחדר.
נקי במרכז, שמח בפינה – חדר השינה המינימליסטי בעיצובה של דלית ונגרובסקי
קווים ישרים ואומנותיים – חדר השינה המינימליסטי בעיצובה של דפנה גרבינסקי
לצלול אל הכחול – חדר השינה המינימליסטי בעיצובה של כרמית גת בוצר
מראה של סוויטה, אווירה של בית – חדר השינה המינימליסטי בעיצובה של לירז בוקעי
עיצוב מינימליסטי: חדר הרחצה
חדר הרחצה מקבל בשנים האחרונות תשומת לב אולי הגדולה ביותר אי פעם. לכולם ברור כיום שזהו לא 'עוד חדר', לא רק חלל פונקציונלי שבו מתנקים ותו לא – אלא מקום שיכול להפוך לפינה של פינוק ורוגע, ולכן כדאי להשקיע בו. הסגנון המינימליסטי משתלב בצורה נפלאה עם מראה חדר הרחצה הקלאסי, כך שלא צריך לעשות בו יותר מדי, אלא לשמור על הקו האסתטי, הנקי, הבוהק אפילו, ולדאוג למקומות אחסון בכמות ראויה, כדי ששום דבר לא 'יסתובב חסר השגחה' במקומות שונים בחלל. הוסיפו לכך 'נגיעות' עדינות של מוצרים מפנקים וניחוחות מלטפים, וקיבלתם חדר רחצה מושלם.
ארוך ומשובץ להפליא – חדר הרחצה המינימליסטי בעיצובה של דפנה גרבינסקי
שפע של סגנון, ולקינוח יופי של ארון – חדר השינה המינימליסטי בעיצובה של כרמית גת בוצר
כשעיצוב נקי ועיצוב מינימליסטי פועלים יחד – חדר השינה המינימליסטי בעיצובה של לילך מורבר
איך תעשו את זה נכון?
אם כן, לעיצוב המינימליסטי כמה עקרונות חשובים: הראשון – שימוש באור טבעי בכמות יפה; השני – שמירה על 'צבעוניות' אחידה בכל חלקי החלל; השלישי – שימוש בצבעים רכים, נעימים, עם נוכחות רבה לצבע הלבן, בדרך כלל; והרביעי – כמובן, שימוש בכמה שפחות פריטים כדי לא להעמיס על החלל ולהפוך אותו גדוש בצבעים ובמראות.
כדי ליצור את המראה המינימליסטי חשוב מאוד לתכנן זאת מראש ולהתעמק בכיוון שאליו אתם רוצים ללכת: אומנם זהו סגנון שמעודד כמות קטנה יחסית של פריטים, אך דווקא הצמצום הזה דורש מחשבה עמוקה יותר, משום שלכל פריט יש חשיבות רבה. הקפידו לבחור פריטים איכותיים מאוד, וגם שימושיים מאוד; בחרו באמצעי אחסון רבים ככל האפשר (מבלי לצופף את החלל, כמובן); ובחרו אלמנט אחד שסביבו הכול יקרה. מכאן, הדרך לחלל מינימליסטי יפהפה תהיה קצרה.
העיצוב המינימליסטי הולך ותפוס נתח גדול בעולם עיצוב הפנים הישראלי, ובצדק: מדובר בעיצוב מלא סטייל וחוכמה, שהופך את הפחות ליותר ומעצים את חשיבותו של כל פריט בחלל. זהו אחד הסגנונות המורכבים שיש, אך גם סגנון המאפשר חופש פעולה עצום ויצירתיות בלתי נגמרת. הדוגמאות שכאן הן רק קצה הקרחון: זה הזמן שלכם ליצור דירה שתהיה פאר היצירה המינימליסטית. בהצלחה!