לרוב אנחנו לא מייחסים לה את החשיבות המגיעה לה אבל כשחושבים על זה, יש יותר חשוב מהרצפה עליה אנו עומדים?
הרצפה היא הבסיס, החיבור, הקשר שלנו לאדמה ולקרקע, היא קובעת את האופי של החלל בו היא נמצאת ולכן, צריך לדאוג שמעבר לפרקטיות שלה היא תהיה יפהפייה ומעוצבת. בשנים האחרונות, קיבל נושא הריצוף מעמד של כבוד בעולם האדריכלות ועיצוב הפנים והאופציות לריצוף גדלו והשתכללו. החל מהמון סוגי פרקטים, מרצפות שיש, גרניט פורצלן, בטון מוחלק, אפוקסי, מיקרוטופינג ועוד מגוון רחב של פתרונות ריצוף שונים.
ישנם שני סוגי ריצוף שמשתלטים על עולם העיצוב במהירות והפכו לסוג הריצוף הפופולארי ביותר בקרב אדריכלים ומעצבים הפנים. אנחנו מדברים כמובן על רצפת הבטון המוחלק ועל ציפוי המיקרוטופינג.
אז לפני שנספר לכם על היתרונות, חסרונות, הבדלים ומזה בכלל בטון מוחלק או ציפוי מיקרוטופינג אנחנו רוצים להבטיח לכם שהם כאן כדי להישאר.
גימור אלגנטי וחלק – ריצוף מיקרוטופינג
אז מהו בעצם מיקרוטופינג וממה הוא עשוי? מיקרוטופינג הוא מוצר שמיוצר בטכנולוגיה מיוחדת, הוא מבוסס על מלט שמוסיפים לו פולימרים מיוחדים ומשמש לציפוי משטחים קיימים, עובי הציפוי הפולימרי נע בין 3-4 מ"מ וניתן לצפות בו משטחים בחללים פנימיים וחיצוניים בצורה אחידה ללא צורך בתפרי התפשטות או חלוקה של החללים על מנת למנוע סדקים. החומר הפולימרי נחשב חומר כבוי ולא נושם ולכן אין חשש מסדקים שיופיעו בעתיד או מכתמים שהחומר יספך לעצמו במהלך השנים. יש המכנים את ציפוי המיקרוטופינג 'האח האלגנטי' של הבטון המוחלק בשל הגימור החלק והאלגנטי שלו אך אל תתבלבלו לציפוי המיקרוטופינג אופי ייחודי, ססגוני ושונה לחלוטין מרצפת הבטון המוחלק.
יתרונותיו של ציפוי המיקרוטופינג:
- חומר חזק ועמיד בפני שחיקה.
- יש לו יכולת הדבקה מעולה על תשתיות קיימות, אינו מצריך בניה של תשתית חדשה.
- מתאים למבנים חדשים וישנים כאחד ומקנה להם מראה מיוחד וחדיש.
- נחשב חומר קל שאינו מצריך קונסטרוקציה.
- מגיע לגובה של מספר מ"מ בודדים ואינו גונב גובה מהחלל.
- חומר כבוי, אינו סופך חומרים וכתמים.
- ניתן לשלוט בגוון הסופי של הציפוי.
- חומר קל לתחזוקה.
- מתאים במיוחד לתנאי חוץ.
- התקנה מהירה.
- עלות נמוכה ביחס לבטון מוחלק.
חסרונותיו של ציפוי המיקרוטופינג:
- מגיע כיחידה אחת ולכן אינו מאפשר תיקון נקודתי בתשתיות (מצריך פירוק של כל הציפוי).
- מצריך תשתית חלקה במיוחד על מנת למנוע סדקים.
חומר טבעי ומיוחד – ריצוף בטון מוחלק
אם בעבר הבטון היה נחשב לחומר גולמי ופחות אסתטי המשמש לבניה בלבד, אז היום בטון הפך לטרנד לוהט בתחום העיצוב וכבר מזמן לא משתייך רק לקונוטציה של חניונים או ממ"ד. את המהפך של החומר בכל הקשור לעיצוב הבית ניתן לשייך לבטון המוחלק שהפך לריצוף פופולרי מאוד בבתים פרטיים, במשרד או אפילו בחצר.
בטון מוחלק היא שיטה בה יוצקים בטון בחלל מסוים ומחליקים אותו באמצעות מכשור ייעודי עד למראה של ריצוף נקי. רצפת הבטון המוחלק משווה לחללים מראה עדכני ומיוחד וסוג הריצוף מתאים לכל סגנון עיצוב בו תרצו לעצב את החלל. על מנת לרצף חללי פנים בבטון מוחלק בחלל שקיים בו ריצוף יש לפרקו על מנת לפנות מקום ליציקת הבטון, על המשטח להיות מיושר ומהודק ולכן בחלק מהמקרים עוד לפני היציקה יהיה צורך בעבודת יישור עם מכשיר מיוחד.
יתרונותיו של הבטון המוחלק:
- חלוקה המאפשרת במידת הצורך החלפה של חלק מרצפת הבטון ולא את כולה.
- בעל מראה אסתטי ויוקרתי
- עלות נמוכה ביחס לפתרונות הריצוף המקובלים (אך לא ביחס למיקרוטופינג).
- מסתיר לכלוך, הגימור של הבטון המוחלק והגוון שלו מסווים לכלוכים וכתמים.
חסרונותיו של הבטון המוחלק:
- משתנה עם הזמן, לאורך השנים יצוצו בבטון המוחלק סדקים קטנים שלא ניתנים לתיקון (אינו פוגע בחומר אך משנה את הנראות שלו)
- מחליק במגע עם מים.
- מצריך התקנה מורכבת שלוקחת זמן רב.
- לא ניתן להתקין על תשתית קיימת.
- לא ניתן לשלוט בצבע שלו.
- חומר נושם ולכן ישנה סכנה לכתמים במגע עם חומרים אחרים.
- עלות גבוהה ביחס לציפוי המיקרוטופינג.
מראה הבטון הפך לפופולרי כל כך בתחום העיצוב שגם אם אין באפשרותכם להכניס את החומר המיוחד לביתכם אתם יכולים לעשות כאילו ולהשתמש בגוונים מיוחדים אותם פיתחו חברות הצבעים בשנים האחרונות ומדמים מראה של בטון טבעי.